Starten met webshop software


De online beginnersgids

Leer alles over webshop software

Meer leren over webshop software? In de online gids leer je alles over webwinkel software voor het MKB. In de gids staat krachtige informatie die jou helpt sneller het juiste systeem kiezen. Onze experts geven ook heldere informatie over kosten,  strategieën, implementaties, consultants en de Nederlandse  markt. Ga voorbereid op pad met de online gids. Veel leesplezier!


Vergelijk meest gebruikte webwinkel software in MKB Nederland


Hoofdstuk 1
Wat is webshop software?

Wil jij een webshop beginnen? Dan heb je software nodig om je website in te bouwen en managen. Met webshop software kun jij starten met het bouwen aan een online winkel waarin alle producten online worden getoond. Webshop software kan voor zowel B2C en B2B markten worden ingezet.

Hosted- en self-hosted platformen

De platformen worden op 2 manieren aangeboden: hosted en self-hosted. Hosted webshop platformen zijn bijvoorbeeld SEOshop en Shopify. Deze software leveranciers leveren vaak aan het MKB en bieden software met geinteregreerde plguins en support. Daarnaast zijn er ook zelf-hosted systemen op de markt. Dit zijn vaak schaalbare op-source pakketten die naar wens kunnen worden aangepast. Het beheren en implementeren van deze pakketten betekent echter wel technische kennis. Populaire voorbeelden zijn paketten zoals Magento en Prestashop.

Volwassen e-commerce systemen integreren vaak met andere applicaties zoals betaal gateways, e-mailmarketing software, inventaris software

Voor wie is webshop software bedoeld?

Webshop software is bedoeld voor winkels die online producten willen verkopen. Voorbeelden van grote webwinkels zijn natuurlijk Bol.com en Coolblue.nl. Echter zijn de meeste webshops MKB bedrijven. Webshop technologie is vandaag de dag zo gebruiksvriendelijk dat je ook zonder technologische kennis een online websop kunt beginnen. Je kunt in dat geval kiezen voor de hosted webshop software zoals SEOshop en Shopify. Het grote voordeel van MKB webshops is dat je als bedrijf kan focussen op een bepaalde niche. Veel webshops zijn specialisten in een bepaald product specialist en etaleren de kennis met een hele specifiek webshop. Bezoekers waarderen specialistische kennis en op deze manier weet je klanten te genereren. Je kunt het vergelijken met de speciaalzaak in het centrum van een stad, maar dan online.

Meer leren over webshop software? Lees de gids en ga voorbereid op pad bij het vergelijken van het juiste systeem


Lees verder. Hoofdstuk 2: Een webshop beginnen >>


Lezers waarderen de webshop software gids met:

webshop ★★★★★ 4.6 op basis van 3 beoordelingen
5 1

Het laatste webshop software nieuws

Webwinkel software nieuws melden?
Decision Path Copyright © 2015-2016 | Disclaimer | Privacy en Cookies | Contact