Starten met SEO software


De online beginnersgids

Leer alles over SEO software

Meer leren over SEO software? In de online gids leer je alles over SEO tools voor het MKB. In de gids staat krachtige informatie die jou helpt sneller het juiste systeem kiezen. Onze experts geven ook heldere informatie over kosten, strategieën, implementaties, consultants en de Nederlandse markt. Ga voorbereid op pad met de online gids. Veel leesplezier!


Vergelijk meest gebruikte SEO software in MKB Nederland


Hoofdstuk 1
Wat is SEO software?

Met SEO tools kunnen bedrijven de search engine optimalization (Google optimalisatie) managen. Het beheren van een hoge positie op verschillende 'keywoorden' is belangrijk voor veel MKB bedrijven omdat vandaag de dag de klant altijd Google gebruikt in de informatie vergaring van een bepaald product.

SEO software gaat er niet voor zorgen dat je hoger in de organische zoekresultaten komt echter kun je met deze tools wel informatie vergaren dat helpt bij het optimaliseren van jouw website voor de Google Zoekmachine. Google is in Nederland met een marktaandeel van +95% verruit de meeste gebruikte zoekmachine. De meeste SEO systemen actief op de Nederlandse markt focussen daarom op Google. In enkele gevallen kun je ook inzichten krijgen van jouw websiteprestaties in de Bing zoekmachine.

Functionaliteiten

De systemen bestaan uit verschillende functionaliteiten. De meeste pakketten geven de mogelijkheid om keywoord rankings in de Google resultaten te monitoren. Hierdoor kun jij checken hoe jouw website staat voor een bepaalde zoekterm.

Daarnaast geven veel systemen aan hoe hoog de concurrentie voor een bepaalde term is. Hiervoor gebruiken systemen een percentage of index. Deze ratio is zeer belangrijk omdat je hiermee vooraf kunt bepalen of je wel of geen zin heeft om je website voor een bepaalde term te optimaliseren. Hoe dichter bij de 100% of 1 hoe hoger de concurrentie is voor een zoekterm in Google. Het is ook mogelijk om het zoekvolume per zoekterm te achterhalen. Deze data wordt de systemen gehaald vanuit de 'gratis' google keyword tool en is dus al gratis publikelijk te krijgen.

Deze functionaliteiten worden steeds belangrijker

Sociale media, contentmarketing en technische website optimalisaties zijn vandaag de dag zeer belangrijke onderdelen van een SEO strategie. SEO tools focussen daarom steeds uitgebreider op deze onderdelen en bouwen functionalieten waarmee jij technische fouten op je website kan opsporen en tonen in campagne overzichten de status van jouw contentmarketing/sociale media activiteiten.

Meer leren over SEO software? Lees de gids en ga voorbereid op pad bij het vergelijken van het juiste systeem


Lees verder. Hoofdstuk 2: Gratis SEO software >>


Het laatste SEO software nieuws

SEO software nieuws melden?
Decision Path Copyright © 2015-2016 | Disclaimer | Privacy en Cookies | Contact