Starten met marketing automation


De online beginnersgids

Leer alles over marketing automation software

Meer leren over marketing automation tools? In de online gids leer je alles over marketing automation voor het MKB. In de gids staat krachtige informatie die jou helpt sneller het juiste systeem kiezen. Onze experts geven ook heldere informatie over kosten,  strategieën, implementaties, consultants en de Nederlandse  markt. Ga voorbereid op pad met de online gids. Veel leesplezier!

Auteur van de gids:


Vergelijk meest gebruikte marketing automation software van MKB Nederland


Hoofdstuk 1
Wat is een Marketing Automation systeem?

Marketing automation platformen zijn gemaakt voor bedrijven die standaard marketing processen willen automatiseren. In de software kan je op basis van leadcriteria, workflows en scoringsmodellen marketingprocessen efficiënter inrichten en het risico op menselijke fouten verminderen.

De core van marketing automation software is e-mailmarketing. Daaromheen zijn verschillende functionaliteiten gebouwd zoals: landingspagina creatie tool, social media management, database management, leadmanagement, taakbeheer, integraties met andere systemen, formulier creatie tool, analytics, dashboard. Lees hier meer over de verschillende functionaliteiten in marketing automation.

De belofte van marketing automation is 1op1 marketing. Doormiddel van geavanceerde analytics is het mogelijk om profielen van bezoekers op te bouwen op basis de bekeken pagina’s op jouw website, e-mail statistieken en downloads op jouw website. Aan de hand van het online gedrag kan je gerichte ‘1op1’ marketing campagnes creëren. Lees meer over de 1op1 marketing mogelijkheden met marketing automation.

Deze video van het marketing automation systeem Act-on legt in het Engels uit wat een marketing systeem is.

Wat is Marketing Automation software niet?

Marketing automation systemen worden vaak gezien als de heilige graal op contentmarketing gebied. Dat komt omdat ze veel functionaliteiten hebben. Echter zijn de functionaliteiten vaak beperkt.

  • Marketing automation is geen CMS systeem. Het is mogelijk om landingspagina’s te creëren echter zijn deze vaak heel basic in vergelijking met de website.
  • Marketing automation is geen tool voor alleen e-mail blasts, dan kan je beter een goedkoper e-mail marketing systeem kopen zoals Mailchimp.
  • Marketing automation systemen kunnen niet op basis van iemand zijn totale online gedrag een profiel maken. Ze zijn gebonden aan cookiedata verkregen uit de online kanalen.
  • Marketing automation is geen CRM. Verkopers werken over het algemeen niet vanuit het marketing automation systeem. Ze maken echter wel gebruik van de data uit het systeem. Deze data kan naar het CRM systeem worden gestuurd.
  • Marketing automation is geen garantie voor succesvolle contentstrategie. De tool is een middel om een contentstrategie effectiever uit te voeren. Het blijft nog steeds belangrijk dat de kwaliteit van je content zo hoog mogelijk is.

Voor wie zijn Marketing Automation systemen bedoeld?

Marketing automation is niet alleen voor enterprise. MKB bedrijven hebben ook veel baat bij het marketing automation. Echter kopen veel bedrijven marketing automation software zonder te beseffen hoeveel werk het is om het systeem effectief in te zetten en terug te verdienen. Hieronder een opsomming van criteria waar jouw bedrijf aan moet voldoen:

  • Je hebt een duidelijk contentstrategie en je begrijpt de rol marketing automation hierin. Leer meer over het creëren van een contentstrategie voor marketing automation.
  • Je hebt of bent van plan om voldoende content te creëren die jouw doelgroep engageert en triggert. Lees meer over welke content je nodig hebt voor een marketing automation campagne.
  • Je hebt een e-maildatabase of je bent van plan om een database aan te leggen. Wil je echt effect hebben dan het liefst een database van minimaal 1000 contacten.

Lees verder. Hoofdstuk 2: Wat zijn de voordelen van marketing automation? >>


Lezers waarderen de marketing automation software gids met:

marketing-automation ★★★★☆ 4.3 op basis van 12 beoordelingen
5 1


Het laatste MKB marketing automation software nieuws

marketing automation software nieuws melden?
Decision Path Copyright © 2015-2016 | Disclaimer | Privacy en Cookies | Contact