Starten met CRM software


De online beginnersgids

Leer alles over CRM systemen

Meer leren over CRM pakketten? In de online gids leer je alles over CRM oplossingen voor het MKB. In de gids staat krachtige informatie die jou helpt sneller het juiste CRM systeem kiezen. Onze experts geven ook heldere informatie over kosten,  strategieën, implementaties, consultants en de Nederlandse  markt. Ga voorbereid op pad met de online gids. Veel leesplezier!


Vergelijk de populairste CRM systemen van Nederland


Overzicht alle MKB CRM systemen actief in Nederland.

De onderstaande CRM software systemen zijn actief in het Nederland.
Het overzicht bestaat uit Nederlandse en buitenlandse software leveranciers.


Hoofdstuk 1
Wat is een CRM systeem?

Een CRM systeem is een software pakket waarin jouw organisatie alle relaties, leads en klanten kan beheren. Organisaties hebben vandaag de dag contact met honderden zo niet duizenden bedrijven. Met behulp van CRM (Customer Relationship Management) kan jouw organisatie deze contacten en contactmomenten op een structurele manier managen. Wat zegt Wikipedia over de betekenis van CRM en CRM systemen?

Meer dan de helft van alle CRM systemen zijn online benaderbaar. Deze cloud gebaseerde online CRM pakketten worden middels een SaaS (Software as a Service) model aangeboden. Het grote voordeel van Saas software is de flexibiliteit. Software updates kunnen makkelijker door de leverancier worden doorgevoerd en de software is dag en nacht bereikbaar vanaf elke locatie met internet.

Liever een video? Deze Engelse dame legt je in 3 minuten uit wat een CRM systeem is.

Wat is CRM software niet?

CRM systemen zijn veelzijdig. Veel grote CRM programma’s kunnen e-mails versturen, offertes beheren en transacties verwerken. Echter CRM oplossingen zijn geen volledige email marketing systemen, betaalsystemen of administratieve applicaties. Op de MKB markt zijn veel systemen eenvoudig en beperkt tot de kern functionaliteit; het beheren van relaties, leads en klanten.

Voor wie zijn CRM oplossingen bedoeld?

Een CRM pakket wordt in eerste instantie aangeschaft door de verkoopafdeling. Deze afdeling heeft het meeste baad in het vastleggen van de contact/lead gegevens en de bijbehorende interacties. Dat wil niet zeggen dat andere afdelingen niks met het CRM systeem te maken hebben. De data in het CRM systeem kan op vele manieren worden verrijkt. In veel organisaties wordt het systeem daarom gekoppeld aan administratieve software en marketing applicaties. Het resultaat is een netwerk van systeemintegraties en een completer overzicht van de interacties met de klant of lead.


Waarom heb ik een CRM systeem nodig?

CRM programma’s vormen bij veel MKB bedrijven de ruggengraat van de commerciële activiteiten. In deze systemen staat het naslag werk van alle contacten en verkoopverrichtingen van de organisatie. De voordelen van CRM pakketten zijn groot en maken jouw onderneming schaalbaar. “ Waarom CRM?” is dus geen terechte vraag. De vraag moet zijn: “Waarom heb jij nog geen steeds geen CRM?”.

De vraag stellen is hem beantwoorden:

Waarom heb ik geen CRM systeem nodig?

Veel MKB bedrijven en eenmanszaken hebben 1 a 2 mensen die contact houden met alle relaties. Deze bedrijven rouleren vaak weinig in commerciële medewerkers en hebben zo weinig klanten dat ze geen speciale software nodig hebben. In Excel, Sharepoint of Wordpress CRM kan je ook contacten beheren en een CRM strategie uitvoeren.

Lees verder. Hoofdstuk 2: wat zijn online CRM systemen? >>


Lezers waarderen de CRM software gids met:

CRM ★★★★☆ 4.2 op basis van 29 beoordelingen
5 1


Het laatste MKB CRM software nieuws

Decision Path Copyright © 2015-2016 | Disclaimer | Privacy en Cookies | Contact