Bram van de Waal 8 oktober 2016

van Decision Path

Shopify koopknop nu ook in Facebook Messenger

 

Vorig jaar kwam Shopify al met de mogelijkheid om via Facebook Messenger te chatten met klanten. Nu komt het Canadese webwinkel platform met een checkout mogelijkheid die in het chatgesprek kan worden geplaatst.

Webwinkels die gebruik maken van Shopify kunnen klanten in de chat laten zoeken naar de juiste producten. Shopify toont vervolgens de producten en productinformatie in de app. Klanten praten al het ware met de app terwijl ze aan het zoeken zijn naar het producten. De webwinkelier kan vervolgens reageren op de klant en eventuele service verlenen. Shopify wil op de manier de conversie in de messenger gesprekken verhogen en het online shoppen veranderen.

Shopify chatten

Shopify hoopt dat deze nieuwe shopping functionaliteit meer dialoog gaat creëren tussen de winkelier en de oriënterende klant. Al Shopify klant? Voeg de chat functionaliteit toe aan je account.

Deel het bericht en volg ons op social media
facebooktwitterlinkedinmail
Bram van de Waal
Bram van de Waal van Decision Path
Bram van de Waal is als B2B marketeer bij vertaalbureau Textwerk verantwoordelijk voor alle online marketing activiteiten. Hiervoor was hij marketing technologie consultant bij spotONvision. Als gecertificeerd marketing automation specialist voor Oracle|Eloqua heeft hij 2 jaar lang bedrijven zoals Vodafone en Tele2 geadviseerd en ondersteunt in het opzetten lead management campagnes. In zijn vrije tijd schrijft hij over technologieën voor het MKB.
Bram van de Waal on sabtwitter

Reageer op het bericht

Decision Path Copyright © 2015-2016 | Disclaimer | Privacy en Cookies | Contact